Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΟ ΨΩΜΑΚΙ

PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ70 δυνατό
10.000 100,00
Αποξηραμένο προζύμι «RUSTIQUE L» 300
3,00
Νερό
6.000 60,00
Αλάτι
200
2,00
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 300
3,00
Ζάχαρη
600
6,00
Βούτυρο
800
8,00
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 18.200

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 70oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 5 λεπτά
2η ταχύτητα 7 λεπτά
Θερμοκρασία ζυμαριού 28oC - 30oC
Πρώτη ξεκούραση
10 λεπτά
Κόψιμο – ζύγισμα

120γρ.

Πλάσιμο Μακρόστενο

Επάλειψη με αυγό και χάραξη

 
Στόφα (35oC – 75% υγρασία) 4ο λεπτά
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (210oC)
12 λεπτά

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού

- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.

- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

roustique-small

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία