Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΜΠΡΕΤΖΕΛ

PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ70 δυνατό
5.000 50,00
Αλεύρι Τ55
5.000 50,00
Αποξηραμένο προζύμι «RUSTIQUE L» 300
3,00
Νερό
4.500 45,00
Αλάτι
200
2,00
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 300
3,00
Βελτιωτικό «MAGIMIX» 100
1,00
Βούτυρο 200
2,00
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 16.000

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 48oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 5 λεπτά
2η ταχύτητα 6 λεπτά
Θερμοκρασία ζυμαριού 24oC
Πρώτη ξεκούραση
5 λεπτά
Κόψιμο – ζύγισμα

120γρ.

Πλάσιμο

Μακρόστενα φυτίλια με μυτερές άκρες

Στόφα (38oC - 75% υγρασία) 30 λεπτά
Κατάψυξη (-30oC) 15 λεπτά

Βούτηγμα σε διάλυμα καυστικής σόδας

(100γρ καυστικής σόδας + 900γρ νερό στους 30 oC      και ανακάτεμα)

Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (240oC)
17 λεπτά με ανοιχτή πόρτα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού
- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.
- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

roustique-small

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία