Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΣΚΑΣΤΟ

PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ70 δυνατό
2.000 20,00
Αλεύρι κίτρινο 8.000 80,00
Αποξηραμένο προζύμι «RUSTIQUE L» 400
4,00
Νερό
6.500 65,00
Αλάτι
200
2,00
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 200
2,00
Βελτιωτικό «MAGIMIX» 80
0,80
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 17.380

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 72oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 7 λεπτά
2η ταχύτητα 2 λεπτά
Θερμοκρασία ζυμαριού 27oC
Πρώτη ξεκούραση
15 λεπτά
Κόψιμο – ζύγισμα

450γρ.

Στόφα (38oC - 75% υγρασία) 45 λεπτά
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (235oC) με ατμό 25 λεπτά

(αναποδογυρίζουμε το ζυμάρι μας πριν φουρνίσουμε)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού

- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.

- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

roustique-small

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία