Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΗΣ ΑΥΛΑΚΩΤΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

PDF Εκτύπωση E-mail

avlakoto_stafides

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ70 δυνατό
3.000 30,00
Αλεύρι σίκαλης
7.000 70,00
Αποξηραμένο προζύμι «RUSTIQUE L» 400
4,00
Νερό (40oC) 7.000 70,00
Αλάτι
200
2,00
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 300
3,00
Βελτιωτικό «MAGIMIX» 100
10,00
Σταφίδες
3.400
34,00
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 21400

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 80oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 7 λεπτά (χωρίς τις σταφίδες)
2η ταχύτητα 3 λεπτά (χωρίς τις σταφίδες)
1η ταχύτητα 1 λεπτό (με τις σταφίδες)
Θερμοκρασία ζυμαριού 31oC
Πρώτη ξεκούραση
5 λεπτά
Κόψιμο – ζύγισμα

450γρ.

Πλάσιμο  
Στόφα (38oC - 75% υγρασία) 45 λεπτά
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (240oC) με πολύ ατμό 35 λεπτά

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού

- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.

- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

roustique-small

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία