Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΓΑΛΛΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ55 9.000 90,00
Αλεύρι σίκαλης 1.000 10,00
Υγρό ενεργό προζύμι «CRÈME DE LEVAIN» 800 8,00
Νερό 6.000 60,00
Αλάτι 200 2,00
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 100 1,00
-----------------
Σύνολο ζυμαριού 17.100  

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 60oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 8 λεπτά
2η ταχύτητα -
Θερμοκρασία ζυμαριού 25oC
1η ξεκούραση 1 ώρα και 30 λεπτά
Κόψιμο – ζύγισμα - προπλάσιμο

450γρ.

2η ξεκούραση 20 λεπτά
Πλάσιμο Μακρόστενη φρατζόλα
Στόφα (26oC) 30 λεπτά
Στόφα (28oC – 75% υγρασία) 2 ώρες
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (230oC) με ατμό
30 λεπτά

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού
- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.
- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

levain-small

lΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ55 10.000 100,00
Αλεύρι σίκαλης 4.000 40,00
Υγρό ενεργό προζύμι «CRÈME DE LEVAIN» 200 2,00
Νερό 400 4,00
Αλάτι 100 1,00
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 600 6,00
-----------------
Σύνολο ζυμαριού 17.100
gggggg
 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία