Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΚΟΥΓΚΛΟΦ

PDF Εκτύπωση E-mail
 

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ55
10.000 10,00
Υγρό ενεργό προζύμι «CRÈME DE LEVAIN» 1.000
10,00
Γάλα (1 με 5oC) 2.800 28,00
Αλάτι
200
2,00
Νωπή μαγιά «ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 400
4,00
Βελτιωτικό «MAGIMIX» 100
1,00
Ζάχαρη
2.200
22,00
Βούτυρο 3.500
35,00
Αυγά 3.000
30,00
Σταφίδες
2.500
25,00
Ανθόνερο από πορτοκάλι 400 4,00
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 26. 100

 

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Μίξερ
Θερμοκρασία βάσης 50oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 3 λεπτά (χωρίς το βούτυρο)
2η ταχύτητα 8 λεπτά (χωρίς το βούτυρο)
  Προσθήκη βούτυρου
1η ταχύτητα 2 λεπτά
2η ταχύτητα 15 λεπτά
Θερμοκρασία ζυμαριού 26oC
Πρώτη ξεκούραση
30 λεπτά
Αναποδογύρισμα του ζυμαριού
 
Πρώτη ξεκούραση 60 λεπτά
Κόψιμο – ζύγισμα

500γρ.

Δεύτερη ξεκούραση
20 λεπτά

Τοποθετούμε αμύγδαλα στον πάτο της φόρμας για κέικ

 
Στόφα (30oC) 31 ώρα και 30 λεπτά
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (210oC)
35 λεπτά

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού
- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.
- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

levain-small

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία