Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΜΙΝΙ ΜΠΑΓΚΕΤΑ

PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ55
10.000 100,00
Νερό 6.000 60,00
Αλάτι 200 2,00
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 100 1,00
Υγρό ενεργό προζύμι «CRÈME DE LEVAIN» 500
5,00
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 16.800

 

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 60oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 5 λεπτά
2η ταχύτητα 1 λεπτό
Θερμοκρασία ζυμαριού 25oC
Πρώτη ξεκούραση
30 λεπτά
Αναποδογύρισμα του ζυμαριού

Πρώτη ξεκούραση 2 ώρες στους 24-26oC
Κόψιμο – ζύγισμα

170γρ.

Δεύτερη ξεκούραση
30 λεπτά
Πλάσιμο Απαλό
Στόφα (26oC) 20- 30 λεπτά
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (240oC) με ατμό
15 λεπτά

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού
- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.
- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

levain-small

 

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία