Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΠΙΤΣΑ

PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ55
10.000 10,00
Νερό 4.800 48,00
Αλάτι 200 2,00
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 150 1,50
Υγρό ενεργό προζύμι «CRÈME DE LEVAIN» 1.000
10,00
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 16.150

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 60oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 3 λεπτά
2η ταχύτητα 2 λεπτά
Θερμοκρασία ζυμαριού 26oC
Κόψιμο – ζύγισμα

240γρ. για λεπτή βάση

350γρ. για παχιά βάση

Ωρίμανση
60 λεπτά στους 30oC
Άνοιγμα και τοποθέτηση σε δίσκο
 

Στόλισμα : σάλτσα ντομάτα, ζαμπόν, τυρί,

πιπεριές κόκκινες,κίτρινες, πράσινες, μανιτάρια

 
Στόφα μόνο για την παχιά πίτσα 46 λεπτά στους 27oC
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (280oC)

5 λεπτά λεπτή πίτσα

8 λεπτά παχιά πίτσα

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού
- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.
- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

levain-small

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία