Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΤΣΙΑΜΠΑΤΑ

PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ70 δυνατό
10.000 100,00
Νερό
6.500
65,00
Υγρό ενεργό προζύμι «CRÈME DE LEVAIN» 800
8,00
Νωπή μαγιά « ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 150
1,50
Βελτιωτικό «MAGIMIX» 100
1,00
Αλάτι
200
2,00
Ελαιόλαδο
500
5,00
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 18.250

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 60oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 3 λεπτά
2η ταχύτητα 12 λεπτά
Θερμοκρασία ζυμαριού 28oC
Πρώτη ξεκούραση σε λεκάνη
2 ώρες στους 25oC
  (στη μια ώρα αναποδογύρισμα του ζυμαριού)
Πλάσιμο Απλώνουμε το ζυμάρι μας στον πάγκο.
 

Κόβουμε σε λουρίδες και μετά σε τρίγωνα.

Στόφα (35oC – 75% υγρασία) 30 λεπτά
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (235oC) με ατμό 25 λεπτά

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού
- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.
- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.


levain-small

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία