Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΨΩΜΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ55
10.000 100,00
Νερό 6.300 63,00
Υγρό ενεργό προζύμι «CRÈME DE LEVAIN» 500
5,00
Αλάτι
180
1,80
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 150
1,50

Σπόροι κεχριού, παπαρούνας, σουσαμιού, λιναριού

   
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 18.130

 

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 60oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 4 λεπτά
Θερμοκρασία ζυμαριού 23oC
Πρώτη ξεκούραση
30 λεπτά
Τοποθέτηση στο ψυγείο (σε μάζα) 16 ώρες στους 3-5oC
Πρώτη ξεκούραση 2 ώρες στους 24oC
Κόψιμο – ζύγισμα - προπλάσιμο

450γρ.

Δεύτερη ξεκούραση
20 λεπτά
Πλάσιμο Φρατζόλα
Στόφα (26oC – 75% υγρασία ) 35-40 λεπτά
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (235oC) με ατμό 25 λεπτά

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού
- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.
- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

levain-small

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία