Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΨΩΜΙ ΦΛΟΓΕΡΑ

PDF Εκτύπωση E-mail

 

ΥΛΙΚΑ



Αλεύρι Τ70 δυνατό
9.000 90,00
Αλεύρι κίτρινο 1.000 10,00
Υγρό ενεργό προζύμι «CRÈME DE LEVAIN» 500
5,00
Νερό
6.300 63,00
Αλάτι
200
2,00
Νωπή μαγιά «ΜΠΛΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» 100
1,00
Βελτιωτικό «MAGIMIX» 70
0,70
  -----------------  
Σύνολο ζυμαριού 17.170

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Τύπος ζυμωτηρίου Σπιράλ
Θερμοκρασία βάσης 60oC
Ζύμωμα:       1η ταχύτητα 5 λεπτά
2η ταχύτητα 2 λεπτά
Θερμοκρασία ζυμαριού 23oC
Τοποθέτηση στο ψυγείο (σε μάζα) 15 ώρες στους 3oC
1η ξεκούραση (σε μάζα) 2 ώρες στους 25oC
Κόψιμο – ζύγισμα– προπλάσιμο

300γρ.

2η ξεκούραση 30 λεπτά
Πλάσιμο μακρόστενο με μυτερές άκρες
Στόφα (30oC - 75% υγρασία) 30 λεπτά
Τύπος φούρνου Ταμπανωτός
Ψήσιμο (235oC) με ατμό 25 λεπτά

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Όλες οι ποσότητες των υλικών εκφράζονται σε γραμμάρια.
- Οι θερμοκρασίες βάσης = θερμοκρασία αλεύρου + θερμοκρασία εργαστηρίου + θερμοκρασία νερού
- Η ποσότητα του νερού είναι ενδεικτική και εξαρτάται από την απορροφητικότητα του εκάστοτε χρησιμοποιούμενου αλεύρου.
- Οι χρόνοι ζύμωματος και ψησίματος είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τους τύπους των μηχανημάτων και από την ποσότητα του αλεύρου.

levain-small

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία