Συνταγές

 
 
 
 
.
earth2
 
       
 
 

ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

PDF Εκτύπωση E-mail

Συνταγή εκπληκτική στην απλότητά της. Η χρήση του πράσινου τσαγιού σε συνδυασμό με το υγρό ενεργό προζύμι CRÈME DE LEVAIN θα σας επιτρέψει να χρωματίσετε και να προσθέσετε στη γκάμα των προϊόντων σας μια εξωτική πινελιά.

 

Αλεύρι Τ 70%                                                              2.000                       100%

Υγρό ενεργό προζύμι CRÈME DE LEVAIN 100                          5%

Νωπή μαγιά ΧΡΥΣΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ                                       50                        2,5%

Σκόνη πράσινου τσαγιού                                                 30                        1,5%

Ζάχαρη                                                                         200                         10%

Magimix Soft 40                          2%

Νερό                                                                          1.120                         56%

Βούτυρο                                                                        200                         10%

Αλάτι                                                                             40                           2%

 

 

Τύπος ζυμωτηρίου                                                       Σπιράλ                  Λοξό μπράτσο

Ζύμωμα: *Αργή ταχύτητα                                                  4’                               5’

Γρήγορη ταχύτητα                                              5’                              12’

Θερμοκρασία ζυμαριού                                                              24°С±1°С

Ξεκούραση                                                                                     10’

Κόψιμο-ζύγισμα                                                                       200γρ.x 2

Πλάσιμο                                                                          2 μακρόστενα ζυμάρια

Τοποθέτηση σε φόρμα                                           1)Ένα ζυμάρι πράσινο και ένα ζυμάρι

άσπρο τοποθετημένα το ένα επάνω στο άλλο

2)Τα δύο ζυμάρια στριφτά ή σε μορφή

πλεξούδας

Στόφα                                                                                  90’ στους 28°С

Ψήσιμο                                                                               35’ στους 210°С

 

 

*Μετά το τέλος του ζυμώματος, αφαιρούμε τη μισή ποσότητα του ζυμαριού, προσθέτουμε στο ζυμωτήριο τα 30γρ. του τσαγιού και ζυμώνουμε το υπόλοιπο μισό ζυμάρι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το τσάι.

 
©Copyright Lesaffre Hellas - Οικονομικά στοιχεία